Προστασία από το μπλε φως
το χρειάζομαι;

Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει τα τελευταία 30 χρόνια με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η χρήση των σύγχρονων οθονών (LCD/LED σε τηλεόραση, οθόνη, κινητό τηλέφωνο, tablet) και του φωτισμό LED εκθέτει τα μάτια σε τεράστιες ποσότητες μπλε φωτός με μικρά μήκη κύματος. Εκτός από την πρόκληση συμπτωμάτων κούρασης των ματιών και δακρύρροιας, η έκθεση αυτή μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην πορεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Το μπλε φως είναι επίσης επιζήμιο για την ευαισθησία αντίθεσης επειδή διαθλάται περισσότερο από τα άλλα είδη του φωτός και έτσι γίνεται αντιληπτό ως διάσπαρτο φως. Οι φακοί Native Vision® Blue UV420 μπλοκάρουν πλήρως το φως έως τα 410nm και μειώνουν το φάσμα από 410 σε 420 nm κατά 86% δημιουργώντας συνθήκες προστασίας των ματιών από την κούραση και λοιπές άλλες παθήσεις.

Χρειάζομαι προστασία από το μπλε φως μόνο σε εσωτερικούς χώρους;

Η μεγαλύτερη πηγή μπλε φωτός είναι ο ήλιος και η χρήση γυαλιών οράσεως με κοινό φίλτρο μπλε φωτός που καλύπτουν τις τεχνητές πηγές, όπως οι ψηφιακές οθόνες, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά και σε εξωτερικούς χώρους.

Η έρευνα και καινοτομία της ομάδας Native Vision® παρουσιάζει την ιδανική λύση για πλήρη προστασία από το μπλε φως, είτε ο χρήστης βρίσκεται σε εσωτερικό είτε βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

Ο φακός Native Vision® Blue Rest είναι τα γυαλιά οράσεως που συνδυάζουν εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εξίσου αποτελεσματικά, χάριν στο ειδικό φίλτρο Yellow Light που φιλτράρει το φάσμα φωτός μεταξύ 580 και 590 nm, επιτυγχάνοντας τεράστια αύξηση της αντίθεσης ακόμα και σε συνθήκες κακής ορατότητας και ειδικά τη νύχτα.

Ο συνδυασμός Blue UV420 και φίλτρου κίτρινου φωτός καθιστούν το Blue Rest τον ιδανικό σύμμαχο προστασίας – μπροστά από ψηφιακές οθόνες αλλά και πίσω από το τιμόνι. Πλήρης προστασία όλο το 24ωρο σε όλες τις συνθήκες χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουμε γυαλιά.

Θα εντυπωσιαστείτε με τους φακούς Blue Rest, ειδικά όταν οδηγείτε τη νύχτα. Η λάμψη εξαφανίζεται, οι αποστάσεις είναι πιο εύκολο να εκτιμηθούν και τα αντικείμενα μπορούν να εντοπιστούν άμεσα.

Μείωση του φάσματος φωτός

Το φάσμα φωτός μειώνεται πλήρως για μήκη κύματος έως 410 nm και κατά 86% μεταξύ 410-420 nm. Μια πρόσθετη μείωση του φάσματος φωτός στα 585 nm επιτρέπει όραση χωρίς λάμψη και υψηλή αντίθεση.