Φακοί μονής όρασης

Ως φακοί μονής όρασης ορίζονται οι φακοί με ένα μόνο βαθμό διόρθωσης (απλής αμετρωπίας και αστιγματισμού). Στη Native Vision® παρέχουμε βέλτιστη όραση με τα ασφαιρικά και πολυασφαιρικά γυαλιά μας που εξασφαλίζουν τη λιγότερη δυνατή παραμόρφωση.


Οι τύποι αμετρωπίας που μπορούν να διορθωθούν με φακούς μονής όρασης είναι οι παρακάτω:

Μυωπία

Η μυωπία είναι μια αδυναμία του ματιού που αναγνωρίζεται με οφθαλμολογική εξέταση σε οπτομέτρη-οπτικό ή οφθαλμίατρο. Εμφανίζεται όταν τα οπτικά ερεθίσματα δεν εστιάζονται πάνω στην επιφάνεια του αμφιβληστροειδή. Αντίθετα, σε ένα κανονικό μάτι, το εστιακό σημείο, δηλαδή το σημείο όπου οι ακτίνες φωτός συναντώνται ξανά και σχηματίζεται η εικόνα, θα βρισκόταν απευθείας στον αμφιβληστροειδή και έτσι θα παρήγαγε αιχμηρή όραση. 

Στη συνταγή των γυαλιών σας, θα βρείτε πληροφορίες για τη μυωπία με τη συντομογραφία: sph (σφαίρα). Αυτή η τιμή είναι αρνητική για όσους φορούν γυαλιά κοντινής όρασης.

Βασικά αίτια μυωπίας:
-Κληρονομικότητα
-Αυξημένη διαθλαστική δύναμη του οφθαλμού (διαθλαστική μυωπία)
-Αυξημένο προσθιοπίσθιο άξονα του οφθαλμού (αξονική μυωπία)
-Αυξημένη χρήση υπολογιστή
-Διάβασμα
-Ορμονικοί παράγοντες (πχ. εγκυμοσύνη)
-Περιβαντολλογικοί παράγοντες

Υπερμετρωπία

Η υπερμετρωπία, όπως και η μυωπία, είναι μια αδυναμία του ματιού. Στην υπερμετροπία, το φως αντί πάνω, εστιάζεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κοντινά αντικείμενα να εμφανίζονται θολά, ενώ τα μακρινά μπορεί να εμφανίζονται κανονικά. Το μάτι μπορεί να το αντισταθμίσει σε κάποιο βαθμό, όταν η υπερμετρωπία είναι σχετικά μικρή κι έτσι να μην δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα όρασης.

Βασικά αίτια υπερμετρωπίας:
-Μειωμένη διαθλαστική δύναμη του οφθαλμού (διαθλαστική υπερμετρωπία)

-Μειωμένο προσθιοπίσθιο άξονα του οφθαλμού (αξονική υπερμετρωπία)

-Κληρονομικότητα

Αστιγματισμός

Ο αστιγματισμός είναι μια παραμόρφωση του κερατοειδούς, όπου – σε αντίθεση με τη μυωπία και την υπερμετρωπία – το μήκος ή το πλάτος του βολβού δεν έχει σημασία.


Ως αστιγματισμός ορίζεται η διαθλαστική ανωμαλία του οφθαλμού κατά την οποία ο κερατοειδής δεν είναι σφαιρικός, αλλά ελλειπτικός με ασύμμετρες καμπυλότητες. Το φως δεν εστιάζεται σε ένα σημείο επάνω στον αμφιβληστροειδή, αλλά συγχωνεύεται σε μια γραμμή μπροστά ή πίσω του.

Μια διαφορά που μπορείτε να δείτε

Ποιοτικοί φακοί

Εκτός από τις παραμορφώσεις προς τα άκρα, οι σφαιρικοί φακοί έχουν σημαντικά μεγαλύτερη εγγενή μεγέθυνση ή, στην περίπτωση των αρνητικών βαθμών φακών, μείωση μεγέθους. Μπορείτε να μειώσετε αυτά τα ελαττώματα με σύγχρονα ασφαιρικά ή πολυασφαιρικά γυαλιά. Οι φακοί Native Vision® παρέχουν την τελευταία τεχνολογία σε ασφαιρικό και διπλοασφαιρικό σχεδιασμό σε όλο το εύρος των επιλογών Signature & Digital.

Πώς επιτυγχάνεται βέλτιστη όραση σε κάθε σημείο του φακού;

Οι μη βελτιστοποιημένοι φακοί έχουν περιορισμούς για τον χρήστη στην εξωτερική άκρη του φακού. Επιπλέον, η εικόνα επιδεινώνεται μόλις κοιτάξετε μέσα από έναν φακό υπό γωνία, επειδή οι συμβατικοί φακοί δεν είναι βελτιστοποιημένοι για τον χρήστη σε κάθε σημείο.

Φακοί μονής όρασης με υποστήριξη κοντινής όρασης

Ως αποτέλεσμα της πλήρους ενσωμάτωσης κινητών συσκευών (smartphone, tablet) στην καθημερινή ζωή, η τέλεια θέα του περιβάλλοντός σας γίνεται όλο και πιο σημαντική. Δεδομένου ότι τα ανθρώπινα όντα είναι φυσικά σχεδιασμένα να βλέπουν καλύτερα σε απόσταση παρά σε κοντινή απόσταση, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε πρώιμο στάδιο η υποστήριξη της κοντινής όρασης στον φακό.