Πολυεστιακοί φακοί Native Vision®

Οι πολυεστιακοί φακοί μας παρέχουν μεγάλο οπτικό πεδίο, σε κάθε ζώνη όρασης.

Τι είναι όμως οι πολυεστιακοί φακοί;

Οι πολυεστιακοί φακοί προορίζονται για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας, μία πάθηση σχετική με την ηλικία που προκαλείται από την απώλεια ελαστικότητας του φακού στο μάτι και συχνά εμφανίζεται σε άτομα άνω των 40 ετών. Όταν ο φακός του ματιού δεν είναι πλέον σε θέση να προσαρμοστεί σε διαφορετικές αποστάσεις, οι διαφορετικές περιοχές που καλύπτει ο φακόςτων γυαλιών αναλαμβάνουν αυτό το καθήκον.


Οι πολυεστιακοί φακοί, ανάλογα με το σημείο του φακού απ΄όπου διέρχεται το φως, δημιουργούν πολλές εστίες, έτσι ώστε όταν μετακινείται το βλέμμα, η μετάβαση να γίνεται προοδευτικά και όχι απότομα. Ετσι, εξασφαλίζεται καθαρή όραση σε κάθε απόσταση, και η εναλλαγή από κοντά σε μακριά και αντίστροφα, επιτυγχάνεται ομαλά, χωρίς επίσης να είναι εμφανής η αντιαισθητική, διαχωριστική γραμμή πάνω στο φακό.


Ο πολυεστιακός φακός θα πρέπει να θεωρείται ως ένας ολοκληρωμένος φακός γυαλιών – ως λύση για όλη την ημέρα χωρίς να χρειάζεται να αλλάζετε γυαλιά. Ωστόσο, ορισμένες απαιτήσεις όρασης είναι τόσο συγκεκριμένες, όπως για παράδειγμα η εργασία μπροστά από οθόνη υπολογιστή, που προτείνονται άλλοι τύποι φακών, με διαφορερικά προστατευτικά χαρακτηριστικά.

Πρεσβυωπία

Η πρεσβυωπία δεν είναι ελαττωματική όραση, αλλά μάλλον ένα τυπικό πρόβλημα που εμφανίζεται με την ηλικία και μειώνει την ελαστικότητα του φακού του ματιού, επηρεάζοντας την κοντινή όραση. Όταν είμαστε νέοι, το μάτι μπορεί να κάνει τα πάντα και η συστολή του φακού επιτρέπει σχεδόν απεριόριστη προσαρμογή, που σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε τα πράγματα καθαρά, ακόμα και όταν βρίσκονται πολύ κοντά στα μάτια μας.


Η εξοικείωση με τους πολυεστιακούς φακούς είναι πολύ πιο εύκολη όσο νωρίτερα τους χρησιμοποιήσουμε, καθώς οι διαφορές στην επίδραση μεταξύ πραγμάτων που είναι μακρινά και κοντά είναι πολύ μικρότερες.

Υπάρχουν πολλά επίπεδα ποιότητας στον τομέα των πολυεστιακών φακών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η συμβουλή από έναν οπτικό-οπτομέτρη είναι σημαντική, επειδή κάθε μάτι είναι διαφορετικό, το ίδιο και οι ανάγκες μας. Σε γενικές γραμμές, όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα ενός πολυεστιακού φακού, τόσο χαμηλότερο είναι και το θάμπωμα στην περιφερειακή περιοχή της όρασης.

Καινοτομία στην τεχνολογία
πολυεστιακών φακών

Τι είναι η εξωτερική πολυεστιακότητα, εσωτερική πολυεστιακότητα και διπλής όψης πολυεστιακοί φακοί; Οι οπτικά αποτελεσματικές επιφάνειες των προοδευτικών φακών μπορούν να εφαρμοστούν με διάφορους τρόπους. Η διαφορά φαίνεται πάνω από όλα στη μέθοδο λείανσης του φακού.

Σε έναν εξωτερικό πολυεστιακό σχεδιασμό, η οπτικά αποτελεσματική επιφάνεια βρίσκεται μόνο στο μπροστινό μέρος του φακού. Η εξωτερική πολυεστιακή μέθοδος είναι η πιο παραδοσιακή τεχνολογία πολυεστιακού φακού.

Σήμερα η εξέλιξη είναι περισσότερο στην εσωτερική πολυεστιακότητα ή διπλής όψης πολυεστιακές παραλλαγές. Οι εσωτερικά πολυεστιακοί φακοί κατασκευάζονται με τη διαδικασία FreeForm, στην οποία η οπτικά αποτελεσματική επιφάνεια εφαρμόζεται στο εσωτερικό του φακού.

Με τον πολυεστιακό σχεδιασμό διπλής όψης, η αποτελεσματική επιφάνεια δεν βρίσκεται μόνο στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό του φακού, αλλά και στις δύο πλευρές. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι ότι το οπτικό πεδίο σε κάθε ζώνη (μακριά, μεσαία απόσταση, κοντινό πλάνο) γίνεται μεγαλύτερο και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου θολές περιοχές στον φακό. Επιπλέον, το οπτικό πεδίο φαίνεται πιο φυσικό και το λεγόμενο εφέ της τραμπάλας μειώνεται.